U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Open dagen


De Kooi van Pen is niet toegankelijk voor publiek. Om toch de mooie natuur en de vorderingen van de werkzaamheden met buurtgenoten en belangstellenden te kunnen delen worden er speciale 'Open dagen' georganiseerd. 

Al varend, wandelend en met deskundige uitleg worden de bezoekers van deze dagen trots door de vrijwilligers rondgeleid door de eendenkooi. Op die manier kunnen zij een kijkje nemen 'achter de schermen' van het vele werk en de bijzondere waarde van dit cultuurhistorisch erfgoed.  

Vanwege de grote animo - om het altijd verborgen deel van dit gebied te kunnen bekijken - worden hiervoor twee dagen in het najaar gereserveerd.

Via de Facebook pagina van de Kooi van Pen, aankondigingen in de streekcentra in de buurt en de lokale kranten worden de Open dagen bekend gemaakt. Opgave is verplicht want er kunnen maximaal 50 personen per keer mee. 

De naburige eendenkooien, de Kloosterkooi in Kalenberg en de Otterskooi in Dwarsgracht zijn wel - onder begeleiding van een gids - toegankelijk voor publiek. Hier worden regelmatig rondleidingen georganiseerd door Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten.